Skapande skola och Skapande förskola

scenkonstkatalogen 2.jpg

RÄDSLAN

Boka den interaktiva och lekfulla musikteaterföreställningen och låt barnen vara med och hjälpa Nattälvan att hitta sitt mod.

För barn 4-7 - går att bokas inom ramen för skapande förskola eller Skapande skola.

EN INTERAKTIV OCH LEKFULL MUSIKTEATERFÖRESTÄLLNING OM RÄDSLA OCH MOD

I RÄDSLAN får barnen följa med till Älvlandet. Föreställningen är uppbyggd som ett magiskt äventyr och interaktiviteten startar redan utanför spelplatsen då barnen möter rollfiguren ”Regnbågskonduktören” som leder dem över regnbågen till Älvlandet. Där möter ni Solälvan som gör så att solen går upp och Nattälvan som skapar natt och skickar ut drömmar till alla som sover. Men vad händer när Nattälvan blir rädd för mörkret?

I Rädslan låter vi viktiga känslor som rädsla och mod få ta plats. - Vad är rädsla? Vad är mod? och - Kan man vara modig fast att man är rädd? Föreställningen avslutas med ett dramaäventyr där barnen bjuds in att vara med drama, dans och musikpedagogik får komma med och skapa slutet på föreställningen. Pedagogiskt material med för och efterarbete kring tematiken finns att tillgå.

Max antal publik 50 barn + pedagoger

Speltid 45-50 min.

Går att boka som Skapande skola projekt för förskoleklass och årskurs ett. Hör av er så berättar vi gärna mer.

 
torgteater_export-5314.jpg

Arbeta kreativt kring tematiken tid med barn 1-5 år.

Boka föreställningen ”SKYNDA PÅ!” efterföljande drama workshop med barnen utifrån tematiken tid.

Skynda på! är en musikfylld berättelse om en förälder och ett barn, om fantasi och lek och om tid. Tid som är så lång när det är tråkigt, så dyrbar när det är bråttom och som i leken plötsligt står still. Tid som måste passas och kläder som ska kläs på, en helt vanlig morgon. Vad är tid? Och varför är det alltid så bråttom just när det är som roligast?

I den efterföljande workshopen arbetar vi vidare med begreppet tid med barnen. Detta görs med drama, sång och musikpedagogik nyfikenhet och en massa lek. I efterarbetet på förskolan delas barnen in i grupper utifrån ålder.

“SKYNDA PÅ!” med efterföljande workshop går att boka inom ramen för Skapande förskola. Ett pedagogiskt material finns även till föreställningen. Hör av er till oss för mer information och priser.

 
20190917_115326.jpg

BOKÄVENTYRET

Är ett språkutvecklande, interaktivt scenkonst-och dramaäventyr för barn 5-7 år. Med fantasi, scenkonst, sång och rörelse, vill vi väcka barns intresse och lust för språk, litteratur och läsning. ”Bokäventyret” Kan bokas inom ramen för skapande-skola eller skapande förskola på bibliotek och finns nu tillgängligt för bokning inom Stockholms län.